Een penthouse uit de jaren 80 met indeling en inrichting zoals in die tijd modern was, omturnen naar de woonwensen van nu…dat was de vraag van de opdrachtgever. Van het mooie uitzicht over de stad Roermond zou geprofiteerd moeten worden. Het penthouse werd daarvoor volledig gestript, zodat er een nieuwe gepersonaliseerde indeling gecreëerd kon worden. Ron nam het bouwkundige traject voor zijn rekening, Tanja het volledige interieur.

 

Ron Puts

Ontwerper, creatief denker en oprichter, Formtek

Interieur impressie

Tanja: “Het Penthouse is beperkt in ruimte en moet zo optimaal mogelijk ingedeeld worden. Dat vergt een nauwe afstemming tussen opdrachtgever, architect en mij. De wanden zijn als het ware om de inrichting gevormd. Door creatief te schuiven met ramen, wanden en deuren past het allemaal.  Alles is maatwerk.”

Het interieur is sober van kleur. De PVC stroken praktisch in gebruik en door gelegd in alle ruimtes. Binnendeuren zijn van warm massief eiken. Hedendaagse materialen zoals Dekton, Fenix HPL en Ritchlight zijn in alle ruimtes toegepast. Zo krijgen de ruimtes een samenhangend geheel. 

“Een goed doordacht ontwerp en inlevingsgevoel voor de wensen van de opdrachtgever zijn bij iedere ontwerpopdracht belangrijk. Echter vooral in een beperkt aantal m2, zoals in dit Penthouse is het van dubbel belang om iedere cm onder de loep te nemen. Rust in het materiaalgebruik en optimaal benutte ruimte geven dit penthouse weer een comfort van nu…een geslaagde renovatie!”

0 reacties