Klik deze afbeelding voor de video ^

Het gemak van 3D rendering in realtime creëert vandaag de dag veel nieuwe gebruiksmogelijkheden in commerciële, industriële en persoonlijke omgevingen. Zoals de naam al zegt, is real-time rendering het proces waarbij animaties en beelden snel worden gerenderd. Het proces gaat zo snel dat het lijkt alsof de beelden in real-time verschijnen. We kunnen bijvoorbeeld ideeën en lay-outs testen om een idee te krijgen van hoe het gebouw eruit zal zien als het klaar is. Het object, of het ontwerp, kan onmiddellijke emotionele en fysieke feedback geven. Dit omvat het gebruik van ruimte, hoe een kamer/gebouw voelt en hoe het eruit ziet. Wijzigingen aanbrengen in de virtuele weergave bespaart tijd en geld. Het stelt ons als ontwerpers en architecten in staat om creatief te zijn en te experimenteren.

Met realtime rendering kan men eindeloos de creatieve diepte opzoeken. U hoeft niet bang te zijn dat u geld en kostbare tijd verliest wanneer u gekke nieuwe ideeën uitprobeert. Met die flexibiliteit kunnen wij  ontwerpers ideeën creëren en testen om te zien hoe u als klant zal reageren. Als de visuele renders in realtime goed verlopen, kunnen we verder gaan met het bouwen van ideeën. Zo blijven de ontwerpen van gebouwen, zowel van binnen als van buiten, evolueren in de goede richting.

Opdrachtgevers en klanten kunnen samen de schetsontwerpen in een vroeg stadium bekijken en bewerken voordat het bouwproces begint. Tijdens de bouwfase hebben 3D renderings een grote toegevoegde waarde t.o.v. de traditionele 2D tekeningen. Zowel bouwvakkers als klanten kunnen problemen efficiënt opsporen en oplossen. In de vastgoedsector kan men d.m.v. videotours het interieur van huizen en appartementen bekijken voordat men erin trekt. Een perfecte optie voor mensen die het pand niet persoonlijk kunnen bezoeken. Zeker in tijden zoals deze, waarin we minder makkelijk ons in vrijheid kunnen bewegen en afspraken kunnen maken op locatie.

Met een 3D-weergave is het gemakkelijker om je een interieurrenovatie voor te stellen. Wij als interieurontwerper gebruiken real-time rendering om nieuwe interieur lay-outs voor klanten te creëren. Klant en ontwerper kan experimenteren met verschillende vloeren, kasten en muurkleuren. Zelfs een dag-nacht simulatie is geen enkel probleem.  Alle beslissingen kunnen worden afgerond voordat het renovatieproces begint. Hierdoor neemt u twijfel weg of de stijl, het nieuwe materiaal of zelfs een complete nieuwe inrichting wel bij u en uw huidige woonomgeving past. Dit alles is binnen enkele seconden visueel te maken. U kunt deelnemen aan het ontwerp proces en zelfs d.m.v. een VR headset in de ruimte uw gekozen ontwerp beleven, 3 dimensionaal. Een andere kleur bank, of misschien toch liever een houten vloer i.p.v. tegels is allemaal te zien op het moment dat u met de ontwerper hierover van gedachten wisselen.

Neem contact met ons op om samen uw wensen virtueel te maken….We make dreams VISUAL!