Gezond leven

Holz100 is 100% vrij van giftige bouwchemicaliën. Maar het wordt nog beter: met Holz100 omgeeft massief hout u als een tweede huid. Vrij van schadelijke emissies, stimulerend en genezend. Het Holz100 huis is de beste basis voor een diepe, gezonde slaap en een actief, dynamisch leven vol kracht en rust.

Voor velen wordt de droom van een eigen huis op het land geassocieerd met het verlangen naar gezondheid. Bijzonder belangrijk is de keuze voor een bouwconstructie die niet schadelijk is voor de gezondheid.

De ontwikkeling van bouwmaterialen is sinds de jaren zeventig snel gevorderd en vandaag lijkt alles technisch haalbaar. Maar er is ook een gestaag toenemend aantal gezondheidsklachten, waarvan de oorzaak terug te voeren is op de directe leefomgeving. Gifstoffen uit bouwmaterialen en meubels kunnen jarenlang schadelijke stoffen afgeven. Ze worden beschouwd als een mogelijke oorzaak van allergieën en andere ziekten. De gezondheidseffecten van de interactie van verdampende kunststoffen, allerhande folies, oplosmiddelen, kleefstoffen en andere bouwchemicaliën vormen nieuwe uitdagingen voor medische professionals.

 

Het belangrijkste punt voor een duurzame vermijding van dergelijke te voorkomen ziekten ligt in de bewuste keuze voor het bouwen van biologisch onschadelijke materialen. Daarom eisen pandeigenaren steeds vaker een volledige aangifte van de gebruikte materialen van de planner, projectontwikkelaar of leverancier. Bij Holz100 is deze lijst met aangiftes kort: hout. Holz100 is volledig gemaakt van hout.

Met Holz100 omringt u niet alleen met een volledig onvervuild bouwmateriaal, Holz100 versterkt ook uw immuunsysteem, het maakt uw zenuwstelsel vitaler en helpt u langer te leven. Houten kamers hebben zo’n rustgevend effect op ons dat we er elke nacht een uur hartwerk in besparen. 

Deze en andere nieuwe onderzoeksresultaten over de gezondheidsbevorderende effecten van hout worden in detail gepresenteerd in het boek “The Gentle Medicine of Trees” van Erwin Thoma en Prof. Maximilian Moser (alleen beschikbaar in duits). Als u interesse heeft in dit boek kunt u een email sturen naar info@formtek.nl